Nieuws

Louis Padberg is Jan Gat!

Louis Padberg is uitgeroepen tot Jan Gat door Les Miezerables. “Hij voldoet nou nog aan de criteria dus nou is ie van ons!

“Iemand die zoveel doet voor het dorp wordt vroeg of laat hoogheid en/of hij krijgt wel een Koninklijke onderscheiding,” legt Paul Wolbers namens Les Miezerables de keus voor Padberg uit. “Aangezien de Jan Gat-award niet naar een carnavalshoogheid of een al onderscheiding persoon kan gaan – dat zijn de criteria – hebben we besloten om Louis Padberg nu alvast Jan Gat te maken, nog voordat hij een van die belangrijke gebeurtenissen gaat meemaken. Hij voldoet nu nog aan de criteria dus nou is ie van ons!”

Padberg kreeg de award uitgereikt door burgemeester John Joosten van Dinkelland, die ook de bekendmaking deed. Dat gebeurde zondagmiddag tijdens het Zatlappenfestival van Les Miezerables. De award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die veel betekent en doet voor de Weerselose gemeenschap. “Hij is het bewijs dat je ook op jonge leeftijd al veel voor de gemeenschap kunt betekenen,” prees de burgemeester.

Palmares

Padberg is met z’n 38 jaar een jonge Jan Gat en hij heeft al veel op zijn vrijwilligerspalmares staan. Zo was hij misdienaar en later acoliet in de kerk, richtte hij samen met Rob Vreeswijk de Jongerenvereniging Weerselo op, was hij bestuurslid bij Odi en betrokken bij de sponsorcommissie van Wevo ’70. Ook is hij lid van de dorpsfeestcommissie van het Oranjecomité Weerselo. Een echte Knollentrekker is hij ook: hij was Raad van Elf-lid, is bestuurslid en vicevoorzitter van de carnavalsvereniging.

Vanaf nu hoort Padberg bij het illustere rijtje Weerselose Jan Gatten. Dat betekent dat hij volgend jaar ook een stem krijgt in wie de volgende Jan Gat wordt.

Dans je de hele nacht met mij?

Na de uitreiking van de Jan Gat-award ging het Zatlappenfestival nog een hele tijd door. Terwijl Padberg de vele felicitaties in ontvangst nam, trad Ronnie Ruysdael op, samen met het Rembrandtduo.

Filmpje online

Benieuwd naar het moment van de uitreiking? Beelden daarvan zijn te vinden op facebook (@zatlappenfestival).


Donderdag 1 februari

Ding dong!

En dan nu een commerciële onderbreking…

Een heel belangrijke mededeling want dit zijn de sponsoren van het Zatlappenfestival. Mooi dat jullie ons zo’n feest gunnen. Tot zondag!


Dinsdag 30 januari 2024

Wie wordt Jan Gat 2024?

Wie gaat er dit jaar vandoor met de Jan Gat-award? Dat wordt bekendgemaakt op zondag 4 februari tijdens het Zatlappenfestival van Les Miezerables.

Het is traditie dat de vorige winnaars van de Jan Gat-award samen op pad gaan en dan met voorstellen komen voor de nieuwe Jan Gat. En zo kwam het dat afgelopen zondag de Miezerablesbus vol Jan Gatten rondreed door de regio, op zoek naar gezelligheid én naar een nieuwe Jan Gat. Het is nu aan de leden van Les Miezerables om uit de voorstellen een winnaar te kiezen.

De uitreiking van de award gebeurt op zondag 4 februari in café de Troll in Weerselo. Burgemeester Joosten reikt de award traditiegetrouw uit aan iemand die écht niet ingeseind is van tevoren. Dat is altijd een grote uitdaging, maar is tot nu toe altijd gelukt.

Veel muziek

Er staat nog veel meer op het feestprogramma die middag. Het Rembrandtduo zorgt voor de muziek en special guest is Ronnie Ruysdael. En werden de gasten vorig jaar welkom geheten door de klanken van draaiorgel het Piepenrek, dit jaar is dat door een speciale gastheer. Maar het is nog geheim wie.

Les Miezerables Weerselo Rembrandtduo Amsterdam

Mee feesten?

Het Zatlappenfestival wordt gevierd op zondag 4 februari vanaf 16.00 uur in café de Troll in Weerselo. Wil je mee feesten? Dan moet je om een kaartje vragen bij de muzikanten van Les Miezerables. Kaarten zijn namelijk niet te koop, wel te geef.

Uitslag meteen online

Benieuwd naar de winnaar van de award? De uitslag wordt meteen gepubliceerd op de facebookpagina van het Zatlappenfestival: https://www.facebook.com/zatlappenfestival/.


Donderdag 28 december 2023

Ronnie Ruysdael naar Zatlappenfestival

‘Het Zatlappenfestival? Doe ik meteen!’ Ronnie Ruysdael is de hoofdact op het komende Zatlappenfestival van pretorkest Les Miezerables. Hij reageerde meteen enthousiast op de uitnodiging.

Ruysdael komt dan in het illustere rijtje van artiesten die voor hem het podium van café de Troll in Weerselo betraden. Na Bonnie St. Claire, Koos Alberts, Dries Roelvink, Imca Marina, Vader Abraham, Ben Cramer, Ronnie Tober, Jacques Herb en Ria Valk heeft het Zatlappenfestival straks dus ook Ronnie Ruysdael op z’n affiches staan.

Ruysdael treedt tijdens het Zatlappenfestival ook samen met het Rembrandtduo op, het huisorkest van het Zatlappenfestival. Het Amsterdamse duo trad met zo’n beetje alle Nederlandstalige artiesten op die er zijn en Eddy en Huub zijn ook goed bekend met Ruysdael.
Miezerables ging ze vorige week vertellen wie de hoofdact wordt. ‘Met wie mogen we dit jaar?’ vroeg Eddy. Met Ronnie Ruysdael. ‘Gegarandeerd feest. Altijd goed.’

Ruysdael is overigens een oude bekende van Les Miezerables. Hij trad al eens op tijdens de Hemelse Dag en in het verleden ook tijdens de Dweilrecepties, toen nog met de Sjonnies.

Zatlappenfestival bezoeken

Het Zatlappenfestival wordt gevierd op zondag 4 februari in café de Troll in Weerselo. Helaas voor fans van Ronny zijn er geen kaarten te koop. Ze zijn alleen verkrijgbaar via leden van Les Miezerables; zij delen ze uit aan genodigden.


Zaterdag 14 oktober 2023

Paul Wolbers benoemd tot erelid

Pretorkest Les Miezerables heeft Paul Wolbers benoemd tot erelid. Dat gebeurde tijdens de jubileumavond waar het 33-jarig bestaan van het Weerselose orkest werd gevierd.

Verbaasder had Paul Wolbers niet kunnen zijn: hij had toch zelf de avond georganiseerd en het draaiboek in elkaar gezet? Ja, maar zijn Miezerabele vrienden hadden ervoor gezorgd dat de avond een officieel onderscheidingsmoment kreeg. Burgemeester John Joosten van Dinkelland werkte hier graag aan mee en richtte aan het eind van zijn toespraak het woord aan Wolbers om hem de speld uit te reiken die hoort bij het erelidmaatschap.

Paul Wolbers erelid Les Miezerables

Wolbers is vanaf de oprichting bij Les Miezerables. Eerst als trompetspeler, later als voorzitter. Bij alles wat Les Miezerables doet, is hij betrokken. Of dat nou de Hemelse Dag, het Zatlappenfestival, de Dweilreceptie, het aankopen van de bus, de gala-acts, de uitjes of de weekendjes weg zijn.
Voor de andere leden van Les Mierables was de jubileumavond het uitgelezen moment om hem te eren voor zijn inzet.

Wolbers is de tweede die zich erelid mag noemen van Les Miezerables. John Plegt ging hem voor. Beide zijn nu de drager van de officiële erelid-speld van Les Miezerables.


12 oktober 2023

33 jaar Les Miezerables

Pretorkest Les Miezerables bestaat 33 jaar en dat wordt door de Weerselose muzikanten gevierd met een feestavond, jubileumbiertjes en vinylsingles.

Het grote jubileumfeest is op zaterdag 14 oktober bij café Van Olffen. De genodigden worden getrakteerd op een ‘jubelbuut’ van Gerard Bruns die zich speciaal voor de gelegenheid flink heeft verdiept in de geschiedenis van het illustere muziekgezelschap dat 33 jaar geleden werd opgericht als hofkapel van carnavalsvereniging de Knollentrekkers.

Jubileumbier

Tijdens de feestavond wordt het muzikale jubileumbier gepresenteerd. Er is voor iedereen een proefglas om samen te proosten op het jubileum.

Vinylsingles

Er is nog een presentatie tijdens de feestavond, namelijk de presentatie van de vier singles op vinyl. De Miezerabele muzikanten gingen er voor naar een muziekstudio in Bocholt. Twee opnamedagen later was het resultaat er: vier singles met daarop acht typische Miezerables-nummers. Mooi vormgegeven en passend in de piratenbak.

Jubileumweekend

Tot slot viert Les Miezerables het jubileum ook nog met een jubileumweekend. De bestemming is nog een verrassing.

Word volger

Op de hoogte blijven van de jubileumactiviteiten van Les Miezerables? Volg ze dan op facebook (@miezerables) en Instagram (@lesmiezerables).


8 september 2023

Miezerables doet mee aan Rabo Clubsupport!

Pretrokest Les Miezerables doet weer mee aan de actie Rabo Clubsupport van Rabobank.

Iedereen met een Rabobankrekening heeft een uitnodiging van de bank gekregen om een stem uit te brengen op ‘clubs’ (en orkesten) naar keuze.

Pretorkest Les Miezerables is ook deelnemer en ontvangt héél graag een heleboel stemmen uit Weerselo en daarbuiten. Hoe meer stemmen, hoe meer muzikaal vertier!

Klik hier om te stemmen.

Rabo Clubsupport Les Miezerables Weerselo


20 augustus 2023

Miezerables naar eerste Nachtflohmarkt in Meppen (D)

Les Miezerables speelt zaterdagavond 12 augustus op de eerste Nachtflohmarkt in Meppen (D).

Dit naar aanleiding van ons optreden in Salzbergen onlangs. We spelen geen speciaal Duits repertoire. Blijkt dat ze juist ons eigen repertoire leuk vinden…

Dat gaan we spelen tijdens de eerste editie van de ‘nacht’vlooienmarkt van Meppen. Het Duitse plaatsje ligt een uurtje rijden van Weerselo. Er is op zaterdag 12 augustus veel te doen in het centrum van 17.00 tot 22.00 uur. De vlooienmarkt is zelfs volgeboekt met honderd deelnemers. De entree is gratis. Wij verzorgen de muziek tot 20.00 uur.


1 juli 2023

We draaien weer door in Wilhelmshaven!

🎺 We treden dit weekend weer volop op tijdens Wochenende an der Jade, het grote havenfeest in Wilhelmshaven.

Veel optredens op straten & boten. Hoedjes mee voor de handel. ⛵

🎤 Wil je het diepte-interview over Wochenende an der Jade van vorig jaar nog willen lezen, scroll dan even naar beneden naar het bericht van 2-7-2022 (nog steeds actueel).


20 februari 2023

Joekskapel naar Helmond

Joekskapel den Zottn Hond is deze Rosenmontag naar Helmond 🥁

Maar niet voordat we oud-prins Bob hebben verbrand. 🤴🔥

Ook nog even de nieuwe bushalte🚌 aanbieden en we zijn d’r klaar voor: Helmond, wie kump d’ran!


12 februari 2023

Edwin Banierink is Jan Gat 2023

Edwin Banierink is uitgeroepen tot de Jan Gat van 2023. Een grote eer voor de voorzitter van de Weerselose harmonie die in een bomvol café de Troll zijn award uitgereikt kreeg.

Burgemeester Joosten van Dinkelland was traditiegetrouw speciaal naar café de Troll gekomen om de Jan Gat-award uit te reiken. Anders dan de naam doet vermoeden, is de Jan Gat-award een serieuze award die wordt uitgereikt aan een Weerseloër die veel voor de gemeenschap doet, maar daarvoor nog niet eerder geëerd is. De award is een initiatief van pretorkest Les Miezerables en wordt elk jaar uitgereikt op het Zatlappenfestival.

De verrassing was groot voor Banierink: hij was met een smoes naar het Zatlappenfestival gelokt. Toen de burgemeester echter zijn verdiensten begon op te noemen, viel bij hem al snel het kwartje.

Verdiensten

Banierink is actief betrokken bij de werkgroep dodenherdenking en zet zich in voor de kerk. Ook koor Rejoice kan op zijn inzet rekenen.
Bij de harmonie is hij al jaren lid van het bestuur. 4 jaar geleden werd hij voorzitter omdat de harmonie anders zonder kwam te zitten. Zijn voorzitterschap vervult hij sindsdien met verve, naast zijn andere taken voor de harmonie.
Hij neemt deel aan verschillende werkgroepen, is ook voorzitter van de concertcommissie, ondersteunt de activiteitencommissie en heeft een voortrekkersrol bij allerlei extra taken van de harmonie, zoals de Megaparty, de potgrondactie en de kerstloterij. Dan is hij ook nog actief in de sponsorcommissie.
“Eigenlijk doet hij alles om samen met de musici van de harmonie een gezellige en financieel gezonde vereniging te houden,” vatte de burgemeester de verdiensten van Banierink samen.

Ria Valk

Terwijl Banierink volop gefeliciteerd werd met zijn award, begon het optreden van Ria Valk. De zangeres bracht samen met het Rembrandtduo een heleboel hits. Samen met Les Miezerables en alle Zatlappengenodigden maakte ze er een muzikaal feest van.


22 januari 2023

Zatlappenfestival 2023: Miezerables, Jan Gat en Ria Valk

Pretorkest Les Miezerables presenteert met trots een nieuwe editie van het traditionele Zatlappenfestival. Hoofdgast dit jaar: Ria Valk.

Op zondag 12 februari barst het feest los in café de Troll in Weerselo. Het Zatlappenfestival wordt gevierd door het ‘exclusieve’ gezelschap van tweehonderd Les Miezerables-aanhangers. “Meer passen er niet in en het is ook groot zat,” aldus de muzikanten. “Zo weten we zeker dat we het feest met alleen maar gezellige mensen vieren.”

En met Ria Valk, want zij is de hoofdgast op het feest. “Met haar 81 jaar bijna de oudste artiest ooit op het Zatlappenpodium. Alleen Pierre Kartner was nog ouder toen hij bij ons optrad, namelijk 84”, lacht Paul Wolbers van Les Miezerables. “Ria Valk voert haar hits nog prima uit. Ze treedt niet vaak meer op, maar we waren ruim op tijd met onze aanvraag en ze heeft bewust voor ons feest gekozen. Scheelt dat ze leuke verhalen heeft gehoord van collega-artiesten die ook al bij ons hebben opgetreden.”

Voorgaande artiesten

Ria Valk treedt in de illustere voetsporen van Bonnie St. Claire, Koos Alberts, Dries Roelvink, Imca Marina, Vader Abraham, Ben Cramer, Ronnie Tober en Jacques Herb. Zij hebben allemaal opgetreden tijdens het Zatlappenfestival, begeleid door het Rembrandtduo.

Orgelmuziek

Extraatje dit jaar: het Oldenzaalse Piepenrek verwelkomt de bezoekers met vrolijke orgeldeuntjes. Van tevoren speelt het Piepenrek voor woonzorgcentrum Sint Jozef. Cadeautje van Miezerables aan de Weerselose senioren.

Voor wie honger krijgt tijdens het Zatlappenfestival: er komt een authentieke FEBO-patatkraam voor de deur te staan, inclusief snackmuur.

Jan Gat

Belangrijk moment tijdens het Zatlappenfestival is de uitreiking van de Jan Gat-award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel voor de Weerselose gemeenschap betekent of heeft betekend, maar die nog niet eerder is onderscheiden. Miezerables-leden en Weerselose carnavalshoogheden zijn uitgesloten voor nominatie.

De longlist met genomineerden wordt bepaald door oud-winnaars van de Jan Gat-award. Komende donderdag gaan de oud-Jan-Gatters samen op stap in de Miezerables-bus en dan mogen ze allemaal drie mensen voordragen.
Opmerkelijk: vorig jaar hadden alle tien oud-Jan-Gatten drie verschillende dorpsgenoten genomineerd. Dertig in totaal dus.

Burgemeester Joosten van Dinkelland komt traditiegetrouw de award uitreiken.

Meefeesten?

Het Zatlappenfestival wordt gevierd op zondag 12 februari vanaf 16.00 uur in café de Troll in Weerselo. Wil je meefeesten? Dan moet je om een kaartje vragen bij de muzikanten van Les Miezerables. Kaarten zijn namelijk niet te koop, wel te geef.

Benieuwd naar de winnaar van de award? De uitslag wordt meteen gepubliceerd op de facebookpagina van het Zatlappenfestival.


14-01-2023

Hop, op naar ’t Noaberbal🎷

Vanavond het Noaberbal, een van de leukste feesten van het carnavalsseizoen. Altijd leuk om de oud-gemeente-Weerseloërs weer te zien en we zijn benieuwd wat de andere orkesten er dit jaar van maken.

Verwacht van ons weinig nieuwe nummers. Onze focus lag de laatste tijd op de opnames voor onze eigen cd/lp en Spotify-lijst. We hebben al onze bestaande (en paar nieuwe) nummers natuurlijk tot in de puntjes uitgewerkt en gerepeteerd zodat ze goed uit de verf komen op het Noaberbal.

🥳Tot vanoamd bie Ensink!


01-11-2022

Uitgewaaid in Willingen & Winterberg!

We hebben ons uitwaaiweekend weer achter de rug… Willingen & Winterberg stond op het programma.

Eerst even flink muziek gemaakt bij Zum Wilddiep, halverwege de berg in Willingen. Daarna naar het Oktoberfest in vakantiehotel Der Brabander. Eigenlijk alleen voor hotelgasten van het Winterbergse (en nogal Nederlandse) hotel, maar de vriendelijke Brabanders zetten graag de deuren voor ons open. Heel toevallig: goede bekende Gert Ekkelboom trad er op. Tschüssi, Gert!

Bij terugkomst afsluiten bij gasterij Oatmössche en toen konden we allemaal zeggen: dit was echte een ouderwets gezellig uitwaaiweekend.

(klik op de foto’s voor een vergroting)


30-08-2022

Rabo Clubsupport: ben jij supporter van Les Miezerables? Stem dan op ons!

Les Miezerables doet mee aan de actie Rabo Clubsupport van Rabobank. Dat betekent dat iedereen met een Rabobankrekening een uitnodiging van de bank krijgt om een stem uit te brengen op ‘clubs’ (en orkesten) naar keuze.

Pretorkest Les Miezerables is ook deelnemer en ontvangt héél graag een heleboel stemmen uit Weerselo en daarbuiten. Hoe meer stemmen, hoe meer muzikaal vertier!

Rabo Clubsupport start op 5 september. Hou dus goed de uitnodiging van de bank in de gaten, breng je stem uit en support Les Miezerables!

Let op: om mee te kunnen doen moet je wel even lid worden van de Rabobank (de meeste Raboklanten zijn dat al, sommige moeten het nog even activeren), maar dat is heel eenvoudig en staat duidelijk uitgelegd als je inlogt om te stemmen.

Rabo Clubsupport, Les Miezerables


2-7-2022

Miezerables als walking act naar Wochenende an der Jade

Les Miezerables treedt dit weekend volop op tijdens Wochenende an der Jade, het grote havenfeest in Wilhelmshaven. Twee dagen lang optredens op podia, op straat en op boten. Vincent Zwaferink over hoe het is om op het bekende evenement op te treden.

Wilhelmshaven, Les Miezerables, zoetkezen, suitcases, Weerselo

Wat is Wochenende an der Jade precies?

“Een groot feest waar muziek een grote rol speelt. Het evenement duurt vier dagen en er treden zo’n zestig acts op, waaronder wij. Wij gaan twee dagen. ‘Walking act’ noemen ze ons. Hoewel er ook twee podiumoptredens gepland staan, wordt er vooral veel op straat gespeeld.”

Wat is er leuk aan?

“Het leukst zijn de feestjes op de boten. Ze kennen ons natuurlijk, dus we hebben een aantal vaste adressen waar we meer dan welkom zijn. Die optredens leveren altijd de nodige hapjes en drankjes op; helemaal op z’n Duits. Ganz gemütlich.”

Zijn jullie er al eerder geweest?

“Zeker. Zo’n 30 jaar geleden was het vaste prik voor Les Miezerables, totdat het verwaterde. Het evenement heeft elk jaar een land als thema en in 2017 was dat Nederland. Zou Miezerables nog bestaan? vroeg de organisatie zich af en ze belden naar Weerselo. Sindsdien zijn we weer present. Hoewel het de afgelopen twee jaar niet door kon gaan door corona. Dit jaar zijn we er gelukkig weer.”

Spelen jullie er een maritiem repertoire?

“Nee, haha. We nemen ons eigen repertoire mee. We spelen de Duitse nummers dan wat vaker, hoewel de Duitsers de Nederlandse nummers minstens zo leuk vinden. Voor het Formule 1-weekend hebben we de Formule 1-tune ingestudeerd, maar zo’n tune heeft Wilhelmshaven niet.”

Wat hebben jullie charmante koffers bij jullie.

“Dank je. Dat zijn onze zoetkezen. We hebben ze oorspronkelijk aangeschaft voor een tripje naar Mallorca maar dat is door corona uitgesteld tot nader order. Nou kunnen we ze mooi in Wilhelmshaven gebruiken. De leden wisten nog van niets en waren blij verrast met hun officiële Miezerables ‘zoetkees’.”

Les Miezerables, zoetkees


30-6-2022

Lekker aan de race
Weerselose Folume 1 Bloazers naar Grand Prix van Oostenrijk

Max Verstappen wordt tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op 10 juli aangemoedigd door een grote groep Weerselose muzikanten. Gelegenheidsorkest The Folume 1 Bloazers gaat er een muzikaal feestweekend van maken rondom de grootste koelkast van de camping (de Miezerablesbus).

The Folume 1 Bloazers, Grand Prix Oostenrijk, Weerselo,

Vorig jaar ging al een groep muzikanten van pretorkest Les Miezerables naar Oostenrijk om de Formule 1-race mee te maken. Samen met bevriende racefans uit het dorp was de Miezerables-bus snel vol.
Het weekend was zo’n succes dat ze op herhaling gaan. Met twee bussen zelfs, maar ook met een speciaal gelegenheidsorkest: The Folume 1 Bloazers. Dat bestaat uit leden en oud-leden van Les Miezerables, een aantal van hun kinderen, muzikanten van bevriende kapellen en leden van de harmonie.
“Eigenlijk iedereen die mee wil en een instrument speelt,” vat Robert Brookhuis het samen. “We houden vier repetities van te voren. Echt niet genoeg om er een prachtig ensemble van te maken, maar zeker goed genoeg om prima klinkende feestnummers te kunnen spelen. Speciaal voor dit evenement hebben we de Formule 1-tune ingestudeerd, met act erbij op kazoo’s. Boven het geluid van de raceauto’s komen we niet uit maar dat hoeft ook niet: de race is maar een paar uurtjes. Het gaat om ons het feestweekend eromheen. Dan is er gelegenheid volop om op te treden.”

Bus = koelkast

In totaal gaat het om zo’n twintig Weerselose muzikanten die richting Oostenrijk vertrekken, aangevuld met andere racefans uit Weerselo. Eenmaal op de camping zetten zij hun tenten op rondom de Miezerablesbus. “Dat wordt dan de grootste koelkast van de camping,” lacht Brookhuis.
Het was nog wel even werk om voor alle reizigers een tent te regelen. “We zijn er voor naar allerlei filialen van de Lidl geweest. Daar waren de tenten in de aanbieding. Op het laatst zelfs naar Almelo. Daar keken ze vreemd op: ander foldergebied, geen tenten… Maar het is gelukt. Iedereen heeft straks een tent tot zijn beschikking.”

Eigen logo

Speciaal voor de Grand Prix hebben de Folume 1 Bloazers een logo ontworpen. Het logo is gemaakt door Alwin Analbers en muzikant Herbert Dierkink heeft het gebruikt om de speciaal gekochte grote trom een Formule 1-uiterlijk te geven.

The Folume 1 Bloazers, Grand Prix Oostenrijk, grote trom

Race op 10 juli

The Folume 1 Bloazers vertrekken op donderdag 7 juli richting Oostenrijk en moedigen Max Verstappen aan op zondag 10 juli tijdens de Grand Prix. “Met of zonder een podiumplaats voor Max; we maken er sowieso een paar mooie dagen van.”


3-4-2022

Marcel Wesselink is Jan Gat

Marcel Wesselink is uitgeroepen tot Jan Gat. Hij ontving de award uit handen van burgemeester Joosten van Dinkelland tijdens het Zatlappenfestival van pretorkest Les Miezerables.

Met een smoesje was hij zondag naar het Zatlappenfestival gelokt; hij zou een gezellig uitje met de volleyballers hebben. Nietsvermoedend luisterde hij naar de lovende woorden van burgemeester Joosten die speciaal voor het uitreiken van de Jan Gat-Award naar het feest van Les Miezerables was gekomen. Tot zijn stomme verbazing vertelde de burgemeester over de verdiensten van Marcel Wesselink en bleek híj de Jan Gat te zijn.

Uitgeroepen worden tot Jan Gat is een grotere eer dan het lijkt: de Jan Gat-award is een serieuze award die elk jaar door Les Miezerables wordt uitgereikt aan iemand die veel voor het Weerselo betekent.
De award wordt elk jaar op het Zatlappenfestival uitgereikt, het jaarlijkse feestje van Les Miezerables.

Wesselink heeft een groot netwerk in Weerselo dankzij zijn winkel en hij kent alle inwoners. Terwijl Zatlappenfestival-hoofdact Jacques Herb nog maar eens Manuela zong, kon Wesselink dan ook talloze felicitaties in ontvangst nemen.

Deuren dicht na 42 jaar

De meeste mensen zullen Marcel Wesselink kennen van zijn gelijknamige Kadoshop aan de Remigiusstraat in Weerselo. 42 jaar lang runde hij de winkel, maar hij stopt er binnenkort mee. Op 15 april sluiten de deuren.

42 jaar service verlenen in een winkel die veel voor Weerselo en de inwoners heeft betekend, is eigenlijk al genoeg reden om Wesselink de Jan Gat-award te geven, zij het niet dat Wesselink nog veel meer op zijn palmares heeft staan.
Zo was hij al vanaf de oprichting betrokken bij volleybalvereniging Wevo’70 en heeft hij daar tal van commissietaken vervuld. Daarnaast speelt muziek een grote rol in zijn leven. Al in zijn jeugd was hij lid van de harmonie, later speelde hij in hofkapel de Boerenkieltjes en weer later bij dweilorkest Remm’n Löss. Ook bij de kerk was hij al vroeg betrokken; eerst als misdienaar en later als acoliet.

Jan Gatters

Voor de leden van Les Miezerables is de award een mooie manier om afscheid te nemen van Marcel Wesselink als de bekendste winkelier van Weerselo. Wesselink kreeg de award mee naar huis voor op de schoorsteenmantel. Het winnen van de award betekent ook dat hij nu bij de Jan Gatters hoort en dat hij volgend jaar mee mag stemmen over wie dan de award wint.


28-3-2022

Jacques krijgt gezelschap van Davey & Rudy

Nog meer muziek op het Zatlappenfestival! Jacques Herb krijgt gezelschap van Davey Bindervoet.

Davey is een Amsterdamse volkszanger die heel graag naar Weerselo afreist voor een optreden. Hij had zóveel goede verhalen gehoord over het Zatlappenfestival van zijn Amsterdamse voorgangers dat ie meteen ja zei op de uitnodiging.

Ook op het podium, naast Rudy en Jacques: Rudy Fricke (van Beethoven, weet je wel?).

Davey Bindervoet op zatlappenfestival Weerselo


25-3-20222

Kijk, de bus zal vol Jan Gatten!

De oud-winnaars van de Jan Gat-award gingen donderdagavond samen op pad in de Miezerablesbus om te bespreken wie de volgende Jan Gat gaat worden. Ideeën waren er genoeg, maar wie gaat er met de award vandoor? We weten het op zondag 3 april. Dan wordt de award uitgereikt tijdens het Zatlappenfestival.

jan gat


21-3-2022

Dweilorkest Les Miezerables klaar voor twaalfde editie Zatlappenfestival

Met trots presenteert Les Miezerables de twaalfde editie van het Zatlappenfestival. Op zondag 3 april is er muziek, gezelligheid en de uitreiking van de Jan Gat-award. Jacques Herb is dit jaar de hoofdact.

Het Zatlappenfestival is een traditie die Les Miezerables graag in ere houdt, helemaal omdat de editie van vorig jaar door coronaregels niet door kon gaan. Daarom wordt het dit jaar een extra feestelijke editie, kondigen de Weerselose muzikanten aan. Er zijn dit jaar maar liefst drie muzikanten gecontracteerd: Jacques Herb, Rudy Fricke (Beethoven) en de Amsterdamse volkszanger Davey Bindervoet.

Jan Gat

Belangrijk onderdeel van de avond is de uitreiking van de Jan Gat-award. Anders dan de naam doet vermoeden, is het een serieuze award die wordt uitgereikt aan iemand die veel voor Weerselo betekent. De nominatie voor de prijs komt tot stand in samenspraak met de awardwinnaars van voorgaande jaren. De award is bedoeld voor iemand die zich verdienstelijk maakt voor de Weerselose gemeenschap en die nog niet eerder is onderscheiden. De beslissing wie zich een echte Jan Gat mag noemen, ligt uiteindelijk bij de muzikanten van Miezerables.

Geen kaartverkoop

Het Zatlappenfestival is een besloten feest. De twintig leden van les Miezerables nodigen ieder tien bezoekers uit. Aangezien er twintig leden zijn, worden tweehonderd gasten op het Zatlappenfestival verwacht. Jammer voor de fans van Jacques Herb, maar kaarten zijn dus niet te reserveren.

Feest vieren

Het Zatlappenfestival wordt gehouden op zondag 3 april vanaf 16.00 uur in café de Troll in Weerselo. Toegangskaarten worden uitgedeeld door de leden van Miezerables. Ze zijn dus niet te reserveren, maar vragen om een kaartje wil wel eens helpen.


17-3-2022

Jacques Herb naar Zatlappenfestival!

Jacques Herb komt het Zatlappenfestival vereren met een optreden! Speciaal voor ons nam hij alvast een filmpje op bij de Troll.
Dat is te zien op onze facebookpagina.

Jacques Herb, zatlappenfestival


15-3-2022

’t Wordt een Hemelse Dag!
Les Miezerables viert dubbel en dwars gezellig groot feest bij Antje & Billie

Twee keer niet, maar dit jaar dubbel en dwars: iedereen is op Hemelvaartsdag weer van harte welkom op de Hemelse Dag van Les Miezerables. Verwacht veel muziek en veel gezelligheid. “Na 3 jaar wordt het tijd voor weer een ouderwets groot feest.”

De Hemelse Dag is een echte traditie, maar kon de afgelopen 2 jaar door coronaregels niet doorgaan. “Wat vonden we het vreselijk dat er geen Hemelse Dagen waren maar daarom maken we er dit jaar een extra groot feest van. Hemelvaartsdag wordt weer echt ’n Hemelse Dag!” aldus de muzikanten van het Weerselose pretorkest Les Miezerables.

Als locatie is natuurlijk weer gekozen voor het feestterrein van Antje & Billie op de grens van Weerselo en Reutum. 3 jaar geleden was er net een nieuwe opzet en die wordt dit jaar voortgezet: grote feesttent in de ‘grote tuin’ en een wat kleinschaliger muziekfeest in de ‘kleine tuin’ van Antje & Billie. “En zo wordt het een feest voor iedereen, van jong tot de oudere jongere,” stelt Bart Kleysen van Antje & Billie opgetogen.

Verwacht vooral veel live muziek van diverse acts, zowel in de tent als op het buitenpodium. Ook komt er een grote buitenbar en zijn er allerlei eettentjes. Een festivalsfeertje.

Zet maar in je agenda

De Hemelse Dag van Les Miezerables wordt gevierd op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei. De hemelpoorten zijn geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Feestterrein is bij eetcafé Antje & Billie aan de Oldenzaalseweg 176 in Weerselo/Reutum. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn binnenkort verkrijgbaar in de voorverkoop en op de dag zelf aan de poort.

Hemelse Dag Weerselo Reutum


14-3-2022

Beste oud-Jan-Gatters,

’t Geet weer deur… De uitreiking van de Jan Gat-award tijdens het Zatlappenfestival!

Maar wie krijgt de award dit jaar? Dat overleggen we graag met de oud-winnaars van de Jan Gat-award.
Op donderdag 24 maart om 19.30 uur zijn de oud-winnaars van de Jan Gat-award uitgenodigd voor een ritje in de Miezerablesbus. Startpunt is café de Troll. Neem je nominatievoorstellen mee en we bespreken ze onderweg.

We hopen op een grote opkomst. We zien graag een bus vol Jan Gatten!


13-3-2022

Zatlappenfestival

Zondag 3 april: Les Miezerables presenteert Zatlappenfestival

Met trots presenteert Les Miezerables de twaalfde editie van het Zatlappenfestival. Op zondag 3 april is er muziek, gezelligheid en de uitreiking van de Jan Gat-award.

Het Zatlappenfestival is een traditie die Les Miezerables graag in ere houdt, helemaal omdat de editie van vorig jaar door coronaregels niet door kon gaan. Daarom wordt het dit jaar een extra feestelijke editie, kondigen de Weerselose muzikanten aan. Er zijn dit jaar maar liefst drie muzikanten gecontracteerd.

Het Zatlappenfestival wordt gehouden op zondag 3 april vanaf 16.00 uur in café de Troll in Weerselo. Toegangskaarten worden uitgedeeld door de leden van Miezerables. Ze zijn dus niet te reserveren, maar vragen om een kaartje wil wel eens helpen.