Jan Gat Award

Jan Gat Award voor Oranjecomité Weerselo

WEERSELO - De jaarlijkse Jan Gat Award, een prijs van dweilorkest Les Miezerables voor iemand die zich inzet voor de gemeenschap van Weerselo, is zondagavond uitgereikt aan het lokale Oranjecomité. Waarnemend burgemeester Ineke Bakker deed dat tijdens het Zatlappenfestival in café de Troll.

Ze vonden het attent dat ze waren uitgenodigd voor het Zatlappenfestival. Maar de leden van het Oranjecomité Weerselo waren zondagmiddag stomverbaasd toen waarnemend burgemeester Ineke Bakker hen in het zonnetje mocht zetten. "Een vereniging die een prijs wint, dat gebeurt normaal toch niet?" Paul Wolters van Les Miezerables benadrukt dat dat precies de reden is waarom het comité deze prijs kreeg. "Als vereniging kun je nooit een koninklijke onderscheiding krijgen. Maar het Oranjecomité doet al jaren veel voor de Weerselose gemeenschap." Ze organiseert het hele jaar door allerlei feesten en activiteiten.

Voor het eerst mochten dit jaar behalve de leden van het dweilorkest ook oud-winnaars van deze prijs kandidaten aandragen. "Een goede zet", meent Wolbers. "Daardoor denk je eens buiten je eigen kringetje. Het idee om het Oranjecomité tot Jan Gat uit te roepen, kwam van één van hen."  Speciale gast op het Zatlappenfestival was dit jaar Imca Marina, die het goed naar haar zin had op het podiumpje van de Troll. Haar klassieker 'Viva Espanã' werd door de feestvierders dan ook luidkeels meegezongen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*